Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

BLOG

BLOG

2021. 01. 09. 14:00:58 Dr. Hruby József
 BORRÓL AZ IGAZSÁG - részletek az olasz borok minőségmegjelöléséről -

        

Az olasz ételeknek és italoknak nagyon szigorú minőségű szűrőn kell átmenniük. Számos rövidítést kell ismernünk ahhoz, hogy mindig tudatosan válasszuk! Ezekkel mi ab ovo tartozunk Önöknek, akik kifinomult ízlésükkel beléptek az olasz konyha világába.

           

 

 

 

2020. 12. 23. 06:25:40 Dr. Hruby József
Szicília, a sziget és borai

 Szicília, a sziget és borai
 

             

 

 Szicília a maga közel 26 000 km²-nyi területével a Földközi-tenger legnagyobb szigete,
Olaszország legnagyobb régiója, kilenc megyére tagolódik. 
A történelem során számos nép hagyta építészeti, kulturális és egyéb nyomait a Szigeten.
Hadd említsük meg csupán a görögöket, akik az első városokat alapították. 

2020. 12. 09. 05:50:28 Dr. Hruby József
PORTA PALO rozé Rosato, avagy rozé olasz módra 

Feltehetjük a kérdést, hogy mit is kell tudni a rozé borokról – úgy általában.
Tudni persze semmit sem kell ahhoz, hogy kellően élvezhessük őket.
Vannak azonban olyan dolgok, amiket tudni érdemes.
2020. 12. 09. 05:36:22 Dr. Hruby József
NERO D'AVOLA, a sziciliai fekete

 

 



A szicíliai – 2000 termelőt magában foglaló - Settesoli borszövetkezet a borok lehető legszélesebb palettáját állítja elő.
Fehér-, rosé- és vörösborokat egyaránt találunk a választékban, a vörösborok között van cabernet sauvignon, merlot, syrah,
nerello mascalese és nero d’avola szőlőből készült bor.
Ez utóbbi szőlő 26 különböző elnevezése közül az egyik a ’sziciliai fekete’!

Keresés